Steinrøysa`s Jaro.

Jaro til høyre. Han var etter N JCH Botnbekken`s Snorre og Steinrøysa`s Britta. 13. 02. -1981 til 1992.

Jaro var en herlig hund, med en flott kropp men alt for tungt hode. Norodd fikk en god håndfull å jakte med der, for han var ganske så egenrådig for en som aldri hadde hatt hund før.. En kan fortelle historier om ham i det uendelige.. Hvordan han kom hjem fra en utflukt i gjødselkjelleren hos en nabo her nede, og jeg sitter ferdig ved kjøkkenbordet på julaften og ser ut på det rene, hvite landskapet. Der kommer det byksende en grønn hund... Det var den julestemningen!! Hvordan svigerfar skulle lære ham å bære avisen fra postkassen og avisen lå strødd i en million biter utover jordet... Han var litt av en type!! Men alle elsket Jaro som ble litt forsinket levert fra Åse fordi han ramlet ned en trapp og brakk benet!

Han ble gammel og giktisk,og jyplingen Zorro yppet stadig på ham. Men en dag dro han det akkurat litt for langt, og Jaro kjørte hodet mellom bakbena på ham og r...kjørte ham i en vanvittig fart nedover jordet Kul Vi trodde ikke våre egne øyne!!

Men vi glemmer ham aldri!!

Zorro.

Her har Norodd og hans nevø vært på jakt i Rusta med Zorro. Dette var før ulven gjorde sitt inntog for fullt. Han var etter Steinrøysa`s Sarek og Toya. 26.08. - 1989 til desember 2001.

Zorro var en snill hannhund og litt mindre egenrådig enn sin forgjenger. God på jakt var han også! Men heller ikke han ble noen stor utstillingshund. Det vekslet mellom røde, blå og gule sløyfer. Men på den tiden var utstilling bare for moro skyld, så det spilte ikke så stor rolle.

Hovedsaken var at han dugde på jakt og var en herlig familiehund!

Bergknausen`s Era.

Era kom i hus til påsken i 1998. Hun var etter Pussjo`s A-Jazz og Kogtveds G Laura, og kom til etter en tyvparring der pappa var litt for ung.. 10.02. - 1998 til 01.09. - 2009.

Hun trivdes aldri på jaktprøver, men hun var en habil fuglehund! Og pen var hun også! Flott bygget! En veldig snill tispe som vi var veldig glade i alle sammen. Hun fikk brått stær og ble helt blind nesten over natten da hun var 11,5 år. Hun ble også senil. Kroppslig var hun like fin. Alle savner Era!

Hun ble mor til våre to første kull med Steinrøysa`s Iver.

 

Lyngåsen`s Shaggy.

Shaggy var et impulskjøp, hvis man kan kalle det akkurat det.. En kamerat av Norodd hadde kjøpt broren og fortalte at det gikk igjen en hannhund på 6 måneder! Han var etter N JCH Lyngåsen`s Zebb Mc Ain og Lyngåsen`s Mira. 29.06. - 2001 til 2013.

Han hadde aldri vært innendørs før da han kom til oss, så der var det litt å ta tak i! Men det gikk seg til! Han kom i januar 2002. En vakker og snill gutt som viste seg å ikke ha så mye på jakt å gjøre og som var hakket for liten i utstillingsringen. Da Era fikk kullet sitt i august 2003 la han sin elsk på Shakira. Da hun ble operert lå han ved siden av buret hennes og passet på henne. Hun var hans øyensten!

Dessverre viste han seg å være dominant, både mot våre egne, valper og tisper. Så fikk han etter rerøntgen etc. C hofter, og vi valgte å kastrere ham. Hundegård holdt ham hverken inne eller ute. Han klatret ut eller inn etter eget forgodtbefinnende. Deretter ble han omplassert til en familie i Engerdal. Det satt langt inne.. Det må innrømmes! Det gikk dårlig, så da tok vår eldste datter med samboer ham til seg. DA ble det endelig godt å være Shaggy. Dominansen forsvant, selv da de fikk Don Juan i 2009 og en liten sønn i 2010.  Shaggy fikk et godt liv hos dem, selv om han i løpet av denne tiden klarte å presse seg ut av et vindu da han ble skremt av raketter. Så ble han påkjørt. Men også dette gikk bra, så han ble en gammel mann!

Skuruberget`s Shakira.

Skuruberget`s Shania.

Skuruberget`s Freddie.