Skuruberget`s Sia.

Sia apporttrening 5,5 mndr. gammel.

Reg.nr. NO52507/15

CL: FRI  PRA: FRI

HD: A

JAKTPRØVER:

Kritikk 23.04 - 2017:

 " Sia går et godt søk i god kontakt. Høy fart, fin stil og lett, effektiv aksjon. Senere fortsetter Sia glimrende søk. Lykkes dessverre ikke i dag. " 556444. Tre slipp på tilsammen 45 min. Dommer: Jan Ståle Ulvin.

UTSTILLING:

Fellesutstillingen Hvaltjern 30. april 2016: 1BTK valp, BIR valp, 2BIS valp. D. Oscar W. Nilsen.

Spesialutstillingen Hvaltjern 4. juni 2016: 1. premie og 2BTK valp. D. John Smedbakken.

EXCELLENT JK 2KONK Elverumsutstillingen 13. august 2016. D. Rune Tyvold.

" Litt under middels stor ( 56 cm. ) feminin tispe. Utmerket type, velskåret hode, mørke øyne, god hals, rygg og lend. Litt fallende kryss, bra vinkler i bena, prima benstamme og poter. Vakker pels og farge. Korrekt bitt, vennlig gemytt. Litt overbygd bak under bevegelse, trippende bakbensbevegelser. "

EXCELLENT UK 1KVAL 2KONK CK Fellesutstillingen Hvaltjern 6. mai 2017. D. Wenche Eikeseth.

" Feminin meget god type.Gode proporsjoner. Meget godt hode. Meget god kropp. Velkroppet og velvinklet. Meget god pels og farge. Beveger seg noe ustabilt framme. "

Hos oppdretter.

Sia 8 uker gammel.

Sia var også ei lita villbasse den tiden alle valpene var her, men hun har forandret seg veldig. Hun har ikke ødelagt noe, bare spist på et par hjørner til biasengene. Sko etc. har fått være i fred! Som lekekamerat har hun hatt sin mor som plutselig ble valp igjen hun også! Hun har fått utfolde seg fritt her hos oss og det gjorde vi også med Alisha, så hun er pr. dato ( 7. april ) godt muskelsatt allerede! Hun er god tvers igjennom og heller litt myk enn tøff. Vi får se hvordan dette utvikler seg når puberteten setter inn. Hun har et voldsomt fuglebegjær denne frøkna!

Utvikling.

Lita jente i stort jaktterreng!!

Sia er her hos oss. Ei veldig snill og aktiv frøken. For tiden er det bare fugl hun har i hodet sitt, og det går i stander i alle varianter med høy underholdningsverdi! Det er ingen ting i veien med instinktene her heller!!

Pr. august 2016 er hun verdens herligste. Litt pysete fortsatt, men under trening på Hjerkinn i sommer viste hun så absolutt at hun ikke er noen skopusser!! Norodd måtte hente henne langt ute for ørene var søkk borte.. Det var bare småfugl som stod i hodet på henne! Reprise av mamma Alisha på samme alder... Sauetest gjennomført, så da er det å terpe dressur til jakta!!!

Pr. 17. oktober 2016 er hun 100% RIO!!! Sin første stand tok hun siste jaktdagen i første perioden, og stand på lette ryper hvor hun ikke fikk vist reis 15. oktober. Intensitet i søket, stand og ro i oppflukt. Mer fornøyde kan vi ikke bli foreløpig!

Pr. 07. mai 2017 har også Sia gått sin første jaktprøve. Hun startet en dag på Rolf Sevendals Minneløp og gikk til 556444 og 45 minutter slipptid. Norodd var med på å melde henne på etter et fint fuglearbeid på Hjerkinn. Hun hadde til da respondert veldig bra på fløyte og respektert sin fører. Da vi var på treningssamling hos Lesja og Dovre Fuglehundskole viste hun plutselig en ny side av seg selv. Til dels egenrådig og en liten " ulv i fåreklær "! Hun fant også sine fugler, men bortsett fra en støkk hvor Norodd fikk satt henne på fløyte, så belønnet hun seg selv med ettergang... Så en liten jobb, men ingen umulig jobb, må gjøres før nye prøvestarter til høsten! Hun går flott, men pr. dato plutselig litt stort.. På Fellesutstillingen fikk hun EXCELLENT og CK. Veldig moro!