Vårt andre valpekull.

Vårt andre valpekull kom til verden 18. februar 2005.

Det ble en tøff fødsel for Era! Men 5 velskapte valper kom til verden nøyaktig 63 dager etter paring. Vekten lå fra 225 til 280 gram. Den hvite / røde hannen satt fast der inne og vi fikk ham ut etter 3 timer! Hun fikk første kl.19.00  den 17. februar og siste kl.04.00  den 18. februar om natta.

Fredag ble preget av svært sterke etterveer som toppet seg mot kvelden slik at vi trodde hun ville føde fler. Det var virkelig vondt å se på!

Noe måtte ha skjedd under fødselen for på lørdag kunne ikke bakbena bære henne. Vi bar henne opp og ned trappa ute slik at hun fikk gjort fra seg. Hun ble massert og sjekket innvendig og utvendig. Ingen feber å snakke om og ingen lå igjen i fødselskanalen. Kontakt med veterinærvakta på Hamar og et intenst håp om at vi slapp å dra henne og valpene med på biltur om natta.  Ble spurt hva slags mat hun fikk og svarte som sant var at hun fikk havresuppe med sukker i! Ble bedt om å fjerne det øyeblikkelig da det ikke fantes næring i dette. ( Lurer på hvor mange andre som leser "fagbøker" og gjør samme tabben? ) Veterinæren ( forøvrig en av de som opererte Shakira... ) konkluderte med at hun var totalt utslitt! Så valpeforet ble gjort i stand og hun ble håndforet mens hun ammet de små! Så begynte hun å spise selv.

Søndag løsnet det og hun kom seg på bena!! Mat og vann gikk ned på høykant og trappa ble forsert uten problemer. Så nå kan en herlig mamma og stressede matmor og matfar omsider puste ut!! Fem velskapte og livskraftige små tasser ligger og dier i Era`s lune favn :O)

Era og Iver. Paring 18. desember 2004.

Era med Taika, Martin, La Belle og Troy.

Lille Hedda som var på tur da forrige bilde ble tatt.

Era og Martin.

Troy fortsatt i fosterhinnen.