Parring 19. desember 2017.

Da ble NESK Avlshannhund Skinnalias Tee og NV-12 Vallarfjället`s A-Alisha parret, og vi kan bare avvente og se om det blir valper eller ei!

Selve parringen gikk på skinner, så vi håper det betyr at det klaffet med riktig dag 🙂

Tretten 25. november 2017.

Skuruberget`s Tyr EXC BK CK 2BHK på Tretten 25. november 2017.

Vi gratulerer flotte Skuruberget`s Tyr med EXCELLENT BK 1KVAL 2KONK CK 2BHK og Res. CERT. Certet glapp med en liten leppelengde... Ja, det var det som ble utslagsgivende i " kampen " om de to første plassene i hannhundklassen!

Sia fikk EXCELLENT BK med flott kritikk. Den ligger på siden hennes her inne!

Gratulerer med 2-årsdagen!

Vårt siste kull fyller 2 år!

Vi gratulerer denne flotte gjengen med 2-årsdagen i dag !! Skuruberget`s Sia, Isla, Noa, Skau og Tyr, etter C.I.B. N SE UCH NORDV-14 Bevind`s Troll og NV-12 Vallarfjället`s Alisha  Frikk , som dessverre ble borte så altfor tidlig, glemmes heller ikke!! Takk til dere alle for et givende år på både prøve- og utstillingsfronten 

Tyr - 2 x 3UK jaktprøver høyfjell og 2 x  CERT på utstilling!

Skau - 1UK, 3UGP og gikk til det bitter end i finalen på Forus Open!

Noa - Flotte karakterer på prøver både høyfjell og lavland!! EXCELLENT på utstilling!

Sia - 3UK på jaktprøve lavland og fine karakterer på to prøver på høyfjell. EXCELLENT, CK utstilling.

Isla - kommer ikke til å gå prøver, men hun blir med på utstilling til våren! En real jakthund!!

Da er også Skuruberget`s Sia jaktpremiert!

3UK til Skuruberget`s Sia.
Foto: Hed-Opp FHK.

En lang og flott dag i Vang i går, 8. oktober 2017, ble avsluttet med 3UK til Sia etter at vi hadde gått fra kl. 09 til kl. 16 😀

Norodd var litt tilbakeholden når det gjaldt å gå inn i folks hager, noe i alle fall jeg har full forståelse for!!

Vi er kjempefornøyde med den tredje premierte i dette kullet ❤ Å komme fra prøver, trening og jakt i fjellterreng til lavland blir jo noe ganske annet for disse hundene! Men desto mer gledelig var det at hun taklet det så bra!!

3. plass i Unghund Grand Prix til Skuruberget`s Skau!

Foto: Grete Haugan Sætrang.

Da kan vi gratulere Skuruberget`s Skau, 1. oktober 2017, med 3UGP på Rjukan i dag!! Glimrende ført av Siri sin mor, Grete Haugan Sætrang 😀

Først var de gjennom et nåløye med kvalifisering på fredag der 22 av 36 hunder gikk videre til selve UGP på lørdag! Her var det to partier på 11 hunder hvor Skau vant sitt parti!! Deretter gikk 12 hunder videre til dagens finale hvor han ble nummer 3 av 6 premierte!!

Dette er så moro, og vi er så utrolig stolte av dere, så GRATULERER nok en gang ❤

Der satt den, Skuruberget`s Skau!

Foto: Grete Haugan Sætrang som også førte Skau til sin 1UK!

Da gratulerer stolte oppdrettere Siri og hennes mamma ( og fører ), Grete Haugan Sætrang, med en flott 1UK til Skau i Haltdalen i dag ❤ Fra sin første felte fugl på torsdag til 1UK på lørdag!!!! En komplett fuglehund sier Grete 😀

Nok en premiering til Skuruberget`s Tyr og en flott prøvehelg!

Skuruberget`s Tyr 3UK 26. august 2017.

Da kan vi gratulere Tyr og Jørn Are med en flott 3UK på Trippelprøven på Hjerkinn lørdag! 

Det er noe rart med Tyr... Vi har sett dette under trening! Han ser så treg ut i aksjonen, men når man ser ham sammen med en lettere hund er det lett å se at han løper like fort som den andre. Et skikkelig synsbedrag som kan lure mange!

Samtidig må vi si oss veldig fornøyde med hans brødre, Skau og Noa, som har hatt sine første prøvestarter denne helgen. Henholdsvis på Bygdin og i Bittermarka! Begge har fått masse slipptid, flotte karakterer og kritikker som ligger under respektive hunder under Kull 4 her inne!!

Skuruberget`s Tyr har fått sitt andre Cert, Cacib og Best i motsatt kjønn i dag!

Foto fra eier! CK CERT CACIB og BIM.

Morgenen ble tilbragt med å følge live resultater fra NKK Lillehammer i dag. Skikkelig spennende!! 

Gratulerer til Tyr, matfar og matmor med EXCELLENT UK 1KVAL 1KONK CK CERT CACIB og BIM 😀

At Tyr ser sliten ut på bildet skyldes en laaang dag! Først fra hytta og til Lillehammer på utstilling, og deretter dro de til Budor og treningsterrenget før de satte kursen hjem!

Gratulerer fra stolte oppdrettere!!

 

Skuruberget`s Sia 3. beste tispe i Elverum.

Mamma Alisha og datter Sia som ble 3BTK i dag!

EXCELLENT UK 1KONK CK 3BTK til Skuruberget`s Sia på straks 22 måneder. En koselig dag på De nordiske jakt- og fiskedager 2017😀

Skuruberget`s Hedda er borte, nesten 12,5 år gammel!

N UCH Skuruberget`s Hedda 18. februar 2005 til 28. juli 2017.

" Da er også Heddamor på vei til hundehimmelen for å møte pappa Iver,mamma Era og alle sine søsken.Tusen takk for alt du har gitt oss av din klokskap og kjærlighet jenta mi gjennom disse 12 1/2 årene.Du vil bli dypt savnet av oss alle,men kreften begynte å herje i kroppen din nå og det var ingen annen utvei enn å la deg slippe ❤️Hvil i fred elskede Heddamor 😪🕊🕊🕊😥 " skrev Berit i går.

 

Ja. dette er jo bare trist, men nå har Heddamor det godt! Hun har nok møtt både foreldre og søsken der oppe i hundehimmelen nå❤ En utrolig god dame har forlatt familien sin og vil bli dypt savnet! Vi tenker på dere! Hvil i fred, Heddamor❤

Skuruberget`s Tyr har hentet sitt første Cert!

CK CERT og 3BHK til Tyr på 21 måneder!

Gratulerer til Hege, Jørn Are, og selvsagt til Tyr selv, med EXCELLENT UK 1KVAL 1KONK CK CERT 3BHK på Rønningen Camping i Sømådalen i går ❤ Tyr er 21 måneder gammel i dag og har nå hentet sitt første CERT!!

Vi er stolte oppdrettere😀

Skuruberget`s Taika er borte, 12 år og nesten 5 måneder gammel.

Skuruberget`s Taika 18. februar 2005 til 30. juni 2017.

Fredag 30. juni fikk vi en veldig dårlig start på ferien. Vi måtte dessverre ta et siste farvell med vår kjære Taika. Hun fikk slag og veterinæren var veldig klar på at hun ikke ville få et fullverdig liv videre. Hun hadde problemer med å stå og gå, og sjanglet rundt. Så vond å se på. Vi fikk en lang og god stund med henne hos veterinæren før hun ble lagt i den siste søvn. Yngstemann, Mathias som nå er 22, var hjemme og fikk vært med sammen med Ola og meg. Taika har vært en enestående hund som har berørt mange mennesker. Hun var virkelig spesiell - så rolig, kjærlig og god på alle måter. Og i full vigør på tur og jakt Vi savner henne veldig alle fem Vi er heldige nå som har Kira (4 år i april). Uten henne hadde det blitt veldig stille. Men Taika fikk 12 gode år tross mange inngrep og operasjoner, Vi var heldige som endte opp med akkurat henne Ønsker dere en riktig god sommer! Mange hilsener fra Kristin, Ola, Andreas, Marius og Mathias. "

En trist beskjed at Taika også vandret videre dagen etter sin søster, men slik er det dessverre. Et hundeliv er alt for kort💔

Skuruberget`s La Belle er borte 12 år og 4 måneder gammel.

Skuruberget`s La Belle  8. februar 2005 til 29. juni 2017 . 

 
Da ble det vår siste tur til veterinæren i dag, Bellemor! De siste dagene fikk hun vanskelig for å dra pusten slik hun skulle, og bjeff ble bare hese lyder. Så etter at hun ble sjekket og lyttet på av veterinær Ragne, var vi alle enige om at den siste dagen var kommet. Du har alltid gitt alt av deg selv, Bellemor, og akkurat som bror Freddie fikk du også sovne inn  med de samme hendene rundt deg som da du ble født! Nok en vegg forsvinner her hos oss, så vi sitter snart i et hus uten vegger! Hvil i fred vår elskede La Belle, og vi håper du vil jakte på grønne enger med  alle du har vært knyttet til!!  Vi vil aldri glemme deg💔💔💔

Skau røntget med A-hofter!

Da var Skau nummer fire ut med Hd røntgen på torsdag. I dag kom resultatet, og også han har flotte A-hofter🙂 En blir så glad og fornøyd som oppdretter på slike dager!!

Fellesutstillingen på Hvaltjern 6. mai 2017.

HP oppdretterklasse 6. mai 2017.

Det ble en strålende dag for Skuruberget:

Skuruberget`s Sia EXCELLENT UK 1KVAL 2KONK CK.

Skuruberget`s Noa EXCELLENT UK 1KVAL 1KONK.

Skuruberget`s Tyr EXCELLENT UK 1KVAL 2KONK.

Skuruberget`s Don Juan VERY GOOD AK 1KONK.

Oppdretterklasse: HP.

" Meget jevn gruppe med to kombinasjoner. Gruppens hunder har utmerket kjønnspreg. Gode hoder, velkroppede og velgående. "

Tusen takk til dere som stilte opp for en kjempetrivelig dag i strålende sol 🙂

Treningssamling hos Lesja og Dovre Fuglehundskole.

Øverst Noa. I midten Tyr. Nederst Sia.

Alle fra siste kull var invitert til treningssamling fra 30. april til 2. mai 2017. Dessverre skadet Skau foten sin før han kom så langt, mens Isla og familien var i flyttemodus. Så da ble det Sia, Tyr og Noa, og så puttet vi også inn Troll, Birk og Alisha.

Dette var et utrolig flott arrangement hvor hundene fikk masse slipptid i fjellet. Det var mye fugl og strålende vær! Hyttetunet var veldig trivelig, maten helt nydelig, og instruktører og vertskap veldig hyggelige. Bare superlativer fra oss alle 😀

Vi håper å få sjansen til å komme hit igjen, men da også med de to uteblevne i tillegg!!

Skuruberget`s Troy er borte, 12 år gammel.

RIP kjære Skuruberget`s Troy!

" Så var det over. 
Onsdag før påske tok kreften siste stikk og Troy jakter sammen med Jæger på de endeløse viddene der det spruter med fugl. Takk for utrolig mange fine stunder og turer - Troy. " skriver Jo i dag.

Fryktelig trist, men han hadde 12 år med sin flotte familie, og han etterlater seg nok et stort tomrom den førstefødte i vårt andre kull!!

18. februar 2005 - 19. april 2017.

RIP flotte Troy 

Skuruberget`s Tyr.

Skuruberget`s Tyr 18 mndr. gammel.

Da kan vi gratulere Jørn Are med 3UK til Tyr på Rolf Sevendals Minneløp i dag 22. april 2017 😀 Dette var moro!! Dessverre fikk han ikke noe bilde da dommer ikke skrev kritikken ferdig i fjellet grunnet været, så Jørn Are hentet den dagen etter.. Så da bruker vi et fra helgen etter 🙂

Vårt andre kull fyller 12 år i dag!

Taika, Hedda. Troy og La Belle.

Gratulerer med dagen og en anseelig alder til Taika, Hedda, Troy og La Belle, 18. februar 2017 ❤ Martin har vært borte i 2,5 år nå, men han er slett ikke glemt!

Tyr røntget med A-hofter!

Skuruberget`s Tyr har A-hofter!

Da var tredjemann i siste kull røntget, og også han har A-hofter 😀 Tyr er største hund i dette kullet med en vekt på 29 kg., så han er ingen smågutt!!

Noa røntget med A - hofter!

Skuruberget`s Noa fikk A - hofter!

Nummer to i siste kull HD røntget med A - hofter 😀 Ekstra gledelig var dette med tanke på Noa sin tøffe fødsel og tiden etterpå!!

Sia røntget med A - hofter!

Skuruberget`s Sia fikk A - hofter!

Da er den første i siste kull HD røntget og det ble A på Sia 😀 Hun var ikke lett å få rett, så dette var så bra veterinær Ragne fikk henne!

Skau på Dogs4All 19. november 2016.

Skau og Siri til venstre!

Vi gratulerer Siri med Skau og en flott VERY GOOD på Dogs4All 😀 Flott kritikk fikk han også!! Den minste gutten i kullet er blitt stor, og nå gjenstår det bare å få litt mer masse i kroppen!!

Han deltok også i raseparaden, og han viste seg helt eksemplarisk frem!!

NESK utstilling og De nordiske jakt- og fiskedager 2016.

Tyr, Sia og Isla på sin første seriøse utstilling.

Da har fire valper debutert på utstilling foreløpig. Skau stilte på NESK sin utstilling på Femunden i juli og det endte med SUFFICIENT. Bittet var tangbitt, men det håper vi alle at vil rette seg når hodet vokser mer til! Han fikk ellers en flott kritikk!!

Tyr og Isla fikk begge VERY GOOD, noe som er en veldig bra premiering!! Det tilsvarer den gode gamle røde sløyfa! Korrekte bitt og flotte kritikker, men han syntes de var litt steile foran og at de hadde litt fallende kryss..  Fallende kryss har ingen av dem, men at de som bare juniorer er litt ufullstendige enda lever vi godt med! Begge gikk flott med Norodd, men Tyr hadde gått 5 mil med taksering så han strakk ikke ordentlig ut. Var litt støl rett og slett. I våre øyne er de alle støpt i samme formen både foran og bak 😀

Sia var som en vigvam i ringen, men fikk flott kritikk med korrekt bitt. Han slo ned på bevegelsene hennes, og det skjønner vi godt for hun viste seg ikke frem slik hun faktisk kan! Så der ble det EXCELLENT merkelig nok...

En koselig dag og veldig moro å treffe dem igjen!! Et nydelig gemytt på hele bunten er det også! Nå skal de få utvikle seg litt mer før vi maser mer på utstillingsbiten, men vi var kjempefornøyde med det vi så!!

Farvel kjære Skuruberget`s Frikk.

Bare 8,5 måned gammel fikk Frikk slippe. En alvorlig bruskløsning i mars og en operasjon som ikke hjalp i april. En fryktelig vond dag for eiere, oss og alle som elsket denne herlige valpen høyt!!

R.I.P. kjære, flotte Frikk❤

Valpeshow Spesialutstillingen 2016.

Siri og Skau i flott driv!!

En flott dag på Hvaltjern i regi NESK. Både Skau og Sia fikk 1. premie, men de ble slått av de to yngste i valpeshowet denne gangen.

Skuruberget`s Skau - 1. premie og 2BHK valp.

Skuruberget`s Sia - 1. premie og 2BTK valp.

Vallarfjället`s A-Alisha - EXC og 2AKK.

Valpeshow Fellesutstillingen 2016.

Norodd med Sia, Siri med Skau, og Miriam med Noa.

En våt og lang dag på Hvaltjern i regi Bretonklubben! Men vi er veldig fornøyde med kritikkene på de tre valpene som møtte!! Og ikke minst var det kjempekoselig å møte dem igjen 😀

Skuruberget`s Sia - 1BTK valp, BIR valp, og 2BIS valp.

Skuruberget`s Skau - 1BHK valp, BIM valp.

Skuruberget`s Noa - 2BHK valp.

NV-12 Vallarfjället`s A-Alisha - EXCELLENT 2AKK.

 

RESULTATER FELLESUTSTILLINGEN 2016.