Vårt fjerde valpekull.

Vårt fjerde valpekull kom til verden 16. oktober 2015.


Etter å ha hatt Bevind`s Troll her en uke ble det resultater av besøket! Men først og fremst må vi bare lovprise en slik hannhund!! Han hadde aldri vært her før, men slo seg til på direkten! Han spiste med våre tre, fikk godbiter og tørrfisk med de andre. Han lå med de andre, og han koste med oss som de andre! Mellom slagene hadde han evnen til å roe helt ned, og det fantes ikke stress i kroppen hans. Med andre ord - han var akkurat slik vi trodde han var! En fantastisk snill og behagelig gutt!!

Det ble en tøff førstegangsfødsel på 60. dagen for Alisha. En fødsel som nok kunne ha kommet i gang litt før dersom vi hadde oppdaget at det satt en liten plugg bom fast i åpningen. Det ble en del kommers med å få ham ut og vi måtte hjelpe til med flere da valpene var store! En lå på 380 gram, mens resten lå mellom 410 og 440 gram. Men det ble seks flotte valper!!

Hun hadde det tøft i godt over et døgn før valpene kom, så det ble å sitte oppe med henne hele natten. Valpekassa var uinteressant helt til første valp måtte ut, men da fikk vi henne nesten ikke ut av den! En utrolig pliktoppfyllende mor!!

Vi dekket bare en tredjedel av etterspørselen med disse 6 valpene, og det var overraskende men moro! Men her var våre to tispevalper og tre hannhunder opptatt allerede siden januar. Altså 7,5 måned før paring... Siste hanne var opptatt fra begynnelsen av august! Merkelig nok var det størst etterspørsel etter hannhunder, og det var uvanlig! 

Alisha CACIB, BIM og Norsk Vinner 2012.

HD: A, CL: FRI, PRA: FRI

Vallarfjället`s A-Alisha.

Troll CACIB BIR og Nordisk Vinner 2014.

Bevind`s Troll og halvbror Birk Av Rondevollen 2013.

Alisha med kullet 2015.

Far til kullet:

C.I.B. N SE UCH NORDV-14 Bevind`s Troll

Oppdretter: Berit Engh.

Eier: Jørn Are Granerud.

HD: A, CL: FRI, PRA: BÆRER

Denne paringen var planlagt lenge, men Alisha har bare løpetid en gang i året. Valget falt på Troll som er sønn av  N UCH Skuruberget`s Hedda og N JCH Gallok`s Kustus. Da fikk vi inn igjen genene " våre " via en aldeles herlig hund på alle måter! En god jakthund som er eksteriørt vakker og som har verdens herligste gemytt!! Han var her en uke og gled rett inn i flokken som om han hørte til her!!

Troll har 3 x 2UK og2 x 3UK, 2AK og 1AK fra jaktprøver foreløpg.