Skuruberget`s Noa.

Skuruberget`s Noa mai 2017.

Reg.nr. NO52505/15

CL: FRI  PRA: FRI

HD: A

 

JAKTPRØVER:

Kritikk 7. oktober 2017:

656444 og 70 minutter slipptid!

" Går ut i stor fart, fin stil og aksjon. Revierer terrenget i store slag i god kontakt med fører. Har to sjanser på fugl i første slipp. Senere 2 sjanser på fugl. Kaster seg i stand i jordekant, justerer seg til ny stand, reiser villig fasan som forfølges friskt. Lykkes ikke idag. "

Kritikk 27. august 2017:

446333 og 65 minutter slipptid!

" Noa går periodevis et meget godt søk i god fart. Får med seg mye terreng i god kontakt med fører. Fortsetter som før. Forfølger i makkers støkk. Senere ny forfølging i makkers støkk. Senere kommer Noa inn i makkers støkk og forfølger. En varm lang dag må avsluttes uten resultat. "

Kritikk 26. august 2017:

556444 og 75 minutter slipptid!

" Går i stor fart med fin stil og aksjon. Får med seg mye terreng i dybde og bredde. God kontakt. Fortsetter som før, går godt og har sjanse på rypekull som makker støkker. En meget god unghund som ikke lykkes i dag. " Bittermarkaprøven.

 

UTSTILLING:

Fellesutstillingen 30. april 2016: 2BHK valp. D. Oscar W. Nilsen.

EXCELLENT UK 1KVAL 1KONK Fellesutstillingen Hvaltjern 6. mai 2017. D. Wenche Eikeseth.

Hos oppdretter.

Noa 8 uker.

Noa fikk en tøff fødsel. Han kom med bakparten først og satt fast. Blodomløpet til den ene poten hadde stoppet opp og han fikk en type koldbrann i poten. Han mistet den ytterste tåa, men sammen med veterinær Ragne bestemte vi oss får å gi ham en sjanse. Daglige antibiotikasprøyter i en uke på den nyfødte valpen reverserte skadene, og etter den uken forstod vi at det ville gå bra! Poten hans er som alle de andres med unntak av at han mangler en tå! Ellers var Noa en snill, frisk og herlig herremann som herjet med sine søsken!

Utvikling.

Noa med en av sine tobente brødre! Foto fra eier.

Flotte Noa bor hos Miriam i Hvam. Han er med på masse skogsturer og er med mor på jobb. En stor og herlig gutt med masse energi. Han har også hatt storfugl i nesa, og det blir moro å følge ham når det blir mer alvor. Instinktene er i orden her også!!

Pr. august 2016 er Noa en høyt elsket gutt av både mor og sønner! En staselig, stor herremann! Også han er sauetestet og klar for jakt og trening. Han lever et aktivt liv og er familiens midtpunkt. Et eventyrlig gemytt på denne flotte gutten også!

Pr. 17. oktober 2016 har Noa hatt masse tid i skogen og han finner sine storfugler! En god søker! På lavlandstrening ble det nok litt merkelig plutselig å skulle finne fugl på en stubbåker, men på vei til bilen fant han fasaner i hopetall - og satt!! Miriam legger ned mye tid for at Noa skal få erfaring og dette har vi stor tro på!! Stå på videre!!

Pr. 31. desember 2016 har Noa vært på svært vellykket lavlandstrening og funnet sine fugler på skogsturene han har vært på. En meget lydhør herremann, så denne ekvipasjen har vi tro på i 2017!!

Pr. 07. mai 2017 er Noa i ferd med å bli en god jakthund på skog. Storfugl finner han!! Derfor var det uvant for ham da han ble sluppet på høyfjell da vi var på treningssamling hos Lesja og Dovre Fuglehundskole 30. april til 02. mai. Første dagen var han ikke på jakt, men koste seg i fjellet. Andre dagen forstod han hva det hele gikk ut på og plutselig var han på jakt!! Han fant fugl og han slo ut i fine slag, som de andre!! Det var så fint at Miriam tok til tårene! 6. mai slo han også til på Fellesutstillingen og fikk EXCELLENT!! En herlig hund på alle måter!!

Pr. 31. desember 2017 har Noa blitt jobbet godt med! Han og Miriam har vært på  lavlandstreninger og lavlandsprøver. 3 lavlandsprøver faktisk, og flotte slipptider og karakterer! Han har tæl den godeste Noa, så bare han blir RIOS sitter premien der!! Flotte tilbakemeldinger fra dommere betyr mye! I tillegg er de mye ute i skog og mark, noe som gagner erfaringen!

Pr.22. oktober 2018 har Noa blitt to tenner fattigere. En fortann oppe og en nede. Han har skadet dem på en eller annen måte, men Miriam vet ikke hvordan. Ellers er han den samme, gode gutten! Er med på campingturer, og ellers trenes og jaktes det! Han er som et møbel innendørs, sier Miriam, mens det ellers er full guffe!! Miriam har tatt jegerprøven i år, så nå kan hun felle for ham selv!!