Vårt første valpekull.

Vårt første valpekull ble født 12. august 2003.

Bildene viser mor, Bergknausen`s Era, og far, Steinrøysa`s Iver, valpegården vi hadde i hagen og Era med de to tricolorene i kullet, Steppi og Max.

Dette kullet kom litt tidlig ( dag 59 - 60 ) og Era viste ingen tegn på forestående fødsel. Vi oppdaget brått at hun var i gang med å føde under huset i hundegården, og hun hadde fått seks av de ti valpene allerede. Mor og barn ble båret inn i valpekassa umiddelbart og resten av fødselen gikk flott!

De to minste veide 125 og 130 gram. Vi mistet den ene, ei tricolor tispe. Hun hadde åpen gane. De tyngste veide 210 gram. Lille Shakira på 130 gram hadde nok fått et ublidt møte med verden, og vi oppdaget senere at hun hadde hoften ute av ledd. Til tross for en omfattende operasjon ble det aldri bra.

Bergknausen`s Era 2006.

HD: A, CL: FRI, PRA: BÆRER

Steinrøysa`s Iver 2007

Første kull 2003.

Era og første kull 2003.

Max, Era og Steppi 2003.

Far til kullet:

N SE UCH NORDV-02 NV- 03 - 05 Steinrøysa`s Iver

Oppdretter: Åse Skogsrud

Eier: Øivind Engh

HD: A, CL: FRI, PRA: BÆRER

Når det gjelder Iver så er det i grunnen ikke så mye annet å si enn at han var verdens herligste ES!! Han fikk en stor plass i hjertene våre den gutten!! Han hadde alle egenskaper en kunne ønske seg. En god jakthund, vakker, og med et helt eventyrlig gemytt!! 

Iver hadde 3UK 2UK og 1UK, 1AK, 3 x 3VK, 1VK, 5VK på jaktprøver.