Tanker om oppdrettet.

Norodd og Alisha.

Vårt mål med oppdrett er å få frem hunder som fungerer godt på jakt og som også er gode familiehunder! Gemyttet er alfa og omega og vi bestreber oss på å få dette og de jaktlige egenskapene i en ”pakkeløsning”.

I tillegg legger vi stor vekt på eksteriør, da dette ikke kun er vakkert – men i høyeste grad viktig for det funksjonelle ved en fuglehund. Riktig bygget hund betyr mindre belastningsskader ved utførelse av jakt / prøver.

Målet er ikke å drive noe stort oppdrett, men forhåpentligvis å tilføre rasen noe positivt. Vi går ikke aktivt på prøver lenger grunnet begrensninger i helse, men vi er på utstillinger med hundene. Hundene brukes også på jakt, så vi ser hva som bor i dem! Ikke minst teller tilbakemeldingene fra våre valpekjøpere, og av 35 avkom er det bare et par tilfeller vi har fått beskjed om at ikke duger godt nok.. Den ene mistet vi selv før hun fikk prøvd seg. Ellers er våre kjøpere veldig fornøyde med både jaktegenskaper, eksteriør og gemytt!

Noe vi i denne forbindelsen har bitt oss merke i er at det kan være store individualiteter innen et og samme kull!! Dette gjelder ikke minst når det gjelder modningsprosess i fugl! Så gi ikke opp om du får en hund som ikke er i hundre den første høsten. Året etter er det nok på plass. Vi opplevde dette med vår Freddie, og en av våre kjøpere avskrev broren av samme grunn. Veldig synd! Litt is i magen er som regel alt som skal til i slike tilfeller! Noen trenger bare litt mer tid...

Helse sjekkes så godt alt lar seg sjekke! Gentester blir tatt og linjer sjekket for sykdom. Det dukker opp enkelttilfeller av forskjellig man ikke har forutsett, men slik er det dessverre med avl. Man kan ikke gardere seg mot absolutt alt! Vi velger å være ærlige med det av betydning som dukker opp. Det er nok slikt som skjer hos mange oppdrettere, men det snakkes ikke om. Vi har hatt vårt, men det er slikt en lærer av - på godt og vondt! Det er levende vesener en har å gjøre med, og vårt inntrykk er at menneskesykdommer og livsstilssykdommer rammer også hundene!

 

Om oss.

Merete med Alisha, La Belle og Freddie.

" Vi " er Merete Kilde Kulsveen og Norodd Kulsveen. Jeg har hatt psoriasis leddgikt siden 1986. Norodd tok kneet sitt og ryggen fikk en knekk da han falt ned for noen år siden. Han skulle montere en markise, men hundene hadde gravd et krater under busken hvor han plasserte gardintrappa.. 

ES har vi hatt i hus siden 1981, men første kullet kom i 2003. Vi har to samboende døtre og 4 barnebarn, og disse bor i nærheten alle sammen.

Hundene slippes ikke her vi bor. Vi har gjerdet inn slik at de har ca. to mål å løpe på. Vi bor i ulvesonen og har dessverre ulv ikke langt unna. Det blir bare flere og flere observasjoner og det føles utrygt!

Ellers er våre hjerter hos krypinnet vårt i Folldal. Nærmere sagt Dalholen. Etter mange års feriejobbing der oppe, håper jeg at tiden nå er inne for å bruke treningsterrengene man har tilgang til!!

Vi fôrer 60% med Provit naturlig hundemat.

Vi fôrer 40% med Vigor&Sage.